Statief meenemen
Camera meenemen
Nationaal park weerribben-wieden

 Registratie gesloten
 
7
Categorie
Activiteiten
Datum
7 september 2019 10:00 - 16:00
Locatie
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

De Weerribben-Wieden is een samenhangend gebied met een gemeenschappelijk verhaal. Een cultuurhistorisch verhaal. Het is het verhaal van een gebied dat gemaakt is door mensen, met bloed, zweet en tranen. Ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen, stuwwallen, weren, ribben en wieden. Met vele cultuur-historische plaatsen en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het verkennen van het gebied is een ontdekkingsreis, waardoor je ook Nederland en de Nederlanders beter leert kennen.

Het centrale thema is de geschiedenis van de vervening, de overlevingsstrijd van mensen en de bijzondere natuur die onder invloed van mensenhanden is ontstaan.

 
 

Powered by iCagenda

Laatste nieuwsberichten

Laatste bijeenkomst voor de vakantie van FotoSlag

Voor deze bijeenkomst is clublid en penningmeester Johan de Lange gevraagd om, in verband met de vakantie van onze leermeester, beroepsfotograaf, voorzitter en manusje van alles Edward Boer, een workshop te geven over hoe je foto’s maakt van een stilleven. Het lijkt simpel maar dat het nog niet zo eenvoudig is bleek na de pauze toen de aanwezige leden zelf hun meegebrachte voorwerpen moesten fotograferen.

Lees meer...

Gaan we wel of niet naar: Waterloopbos

Zaterdag 4 mei stond op de agenda van onze activiteiten commissie het uitje naar het rijksmonumentale Waterloopbos in Marknesse op het programma. De buienradar en de weersverwachting voorspelden regen, hagelbuien, onweer en windstoten. Toch scheen de zon in Slagharen op deze morgen. Enkele leden hielden het voor gezien en meldden zich af. Wat doen we? Toch maar besloten om die kant op te gaan in de hoop op….. ook al was het vanuit Slagharen een uurtje rijden. Achteraf geen spijt van, wat hebben wij genoten van deze mooie omgeving, en het weer was ons gezind af en toe een hagelbui waar we geen last van hadden. De moeite waard om er nog eens naar toe te gaan in deze urbanbos.

Lees meer...

Rondleiding Amsterdam

Zondag 14 april kregen 12 enthousiaste leden alweer voor de vijfde keer de jaarlijkse fotorondleiding in Amsterdam, deze keer naar de NDSM in Amsterdam-Noord. Dit is een voormalige scheepswerf en nu een culturele broedplaats.

Lees meer...

Nieuw op de site voor leden

20 mei 2019: Nieuwsbrief Mei toegevoegd. Lees meer...

Door het gebruik van functionele cookies kunnen wij de website zo optimaal mogelijk laten functioneren. We leggen u graag uit hoe we met privacygevoelige cookies omgaan.
Meer informatie Akkoord Niet akkoord