Leden van de fotoclub gingen zaterdag 19 mei jl weer eens een dagje er op uit. Doel? Ja natuurlijk kleurrijke foto’s te maken. Het uitstapje ging ditmaal richting Giethoorn. Vooraf was een rondvaartboot af gehuurd met een bezoek aan het plaatselijk museum.

De weeromstandigheden waren meer dan prima, daar kon het niet aan liggen. Om 9 uur vertrok men van af het kerkplein in Slagharen richting Dedemsvaart waar nog een lid moest worden op gepikt.

Eenmaal, nadat eerst een rondje Giethoorn was gereden omdat Tom-Tom en een van de chauffeurs de weg niet wisten, kwamen we net op tijd voor onze beloofde kopjes koffie met appelgebak aan. Nadat e.e.a. genuttigd was konden we aan het eerste gedeelte van de rondvaart door de prachtige grachten van Giethoorn beginnen.

Halverwege konden we uitstappen voor een rondleiding in het museumboerderij Het Olde Maat Uus. Nadat iedere fotograaf zijn of haar opnames hadden gemaakt vertrokken we voor het tweede gedeelte en tevens het laatste gedeelte van de rondvaart. Gezamenlijk hebben wij nadien nog wat gedronken en genuttigd zodat tegen 17.00 uur iedereen weer voldaan van een gezellige en mooie dag weer bij moeders thuis was.