In het levendige monumentendorp Orvelte  - waar mensen gewoon wonen en werken – beleef je de geschiedenis aan den lijve. Wij als fotoclub FotoSlag wilden het wel eens aan den lijve ondervinden of dit ook zo is en van de mogelijkheid gebruik maken e.e.a. vast te leggen. Op 25 mei 2013 vertrokken daarom een aantal hobbyfotografen van FotoSlag in alle vroegte- en laat in de middag terug- richting Orvelte.

In Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen en zeker om vast te leggen. De smid is bijna iedere dag aan het werk in de smidse.Hebt u wel eens gezien hoe de klompenmaker een blok hout omtovert tot een echte, gave klomp? De glasblazer demonstreert hoe de tere luchtbel verandert in hard glas. In de zuivelfabriek van 1899 ziet u hoe biologische kaas gemaakt wordt. Met een beetje geluk ziet u de schaapsherder met zijn kudde bij de schaapskooi

Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen. Van de vele foto’s die de hobbyfotografen van FotoSlag hebben gemaakt, treft je hieronder enkele aan.