Tuinkamer400x300Onlangs nodigde het Zomerrestaurant De Tuinkamer aan de rondweg in Schuinesloot, ook alom bekend onder de naam Prionatuinen, de leden van fotoclub FotoSlag in Slagharen uit om de uitdaging aan te gaan foto’s te maken die geschikt zijn voor hun Tuinkamer Priona website.

Te winnen prijs

In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije’s zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten.

Daarbij gebruikt hij bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Gasten kunnen de natuur niet alleen zien, maar ook proeven. Door het landelijk dagblad de Telegraaf werd Alwin Leemhuis in juli 2018 uitgeroepen tot een van de beste vijf culinaire koks van Nederland.

De Tuinkamer stelde voor de juiste, mooiste en geschikte foto,s een culinaire dinerbon voor 2 personen beschikbaar.

De uitdaging

Een aantal amateurfotografen van FotoSlag gingen aan de slag. Al snel bleek dat de opdracht moeilijker te zijn dan vooraf werd gedacht. Menige zweetdruppels vloeiden onder gezucht van de voorhoofden van de amateurfotografen af. Chef kok Alwin Leemhuis had twaalf gerechten gemaakt waarop de fotografen zich konden uitleven en die aan bepaalde voorwaarden moesten voldoen. Let op de details en mooie styling van eten voordat je überhaupt de camera erbij pakt. Door de omgeving mee te nemen kun je meer sfeer in je foto krijgen. Neem de omgeving mee van het restaurant dat zal op prijs gesteld worden als het restaurant zelf in de foto's te herkennen is. Zorg voor een heldere foto. Het eten moet er lekker uit zien en details moeten goed in beeld worden gebracht.

Winnares

Na lang en rijp beraad zijn we tot een moeilijke doch eenduidige conclusie gekomen dat de winnaar van de opdracht mevrouw A. Kauw uit De Krim is geworden, aldus de twee koppige jury van de Tuinkamer. Donderdagavond 9 augustus reikte de sterrenkok Alwin Leemhuis namens de Tuinkamer de gewonnen prijs aan mevrouw Kauw uit. “Dat zal gaan smaken; dat wordt genieten en smullen“ volgens A. Kauw. Ik ben werkloos en hoop dat ik met het winnen van deze prijs nog eens opdrachten in de fotografie kan gaan verwerven.