Er wordt wel eens beweerd dat iedereen datgene krijgt wat hem toekomt. Nu is zo'n uitspraak achteraf natuurlijk wel heel gemakkelijk te doen. Hoe dan ook, zaterdag 3 november viel een delegatie Fotoslag leden die het plan hadden opgevat om paddenstoelen te fotograferen wel erg in de prijzen. 

Prachtig weer, mooi zonnetje met  fantastische lichteffecten tussen de bomen door. Wat kan een amateur fotograaf zich nu beter wensen.

Door onze natuurgids Hillie werden we op allerlei verschillende soorten en maten paddenstoelen gewezen waarvan veel leden niet eens wisten dat dit paddenstoelen waren.

Een pracht gezicht om verspreid in het bos allerlei mensen op knieën of buik te zien liggen om maar een mooi plaatje te kunnen maken.

Velen leerden weer van alles bij. Welke materialen bij het fotograferen van paddenstoelen van pas komen, welke hulpmiddelen het fotograferen vereenvoudigen, welke faciliteiten toch echt op een nieuwe camera aanwezig moeten zijn en meer van dit soort dingen.

Maar goed, zoals zo vaak met macro fotografie zullen de resultaten de komende periode weer op een groot scherm worden beoordeeld.

 

Ongetwijfeld komen er dan ook weer ideeën naar boven hoe we het de volgende keer toch weer anders zouden moeten aanpakken. Hoe we toch net dat andere diafragma moeten gebruiken om de meest ideale scherptediepte te krijgen. Hoe we de functie van de camera kunnen gebruiken om scherp te stellen door op een onderdeel van het onderwerp in te zoomen.

Ach, we zijn nooit uitgeleerd. Dat maakt het lidmaatschap van Fotoslag nu ook juist zo interessant.