In het voormalig kloosterpand 'De Eik' te Slagharen is tegenwoordig een zorgcentrum gevestigd. Om de lege wanden van de gang op de begane grond op te vrolijken, is De Eik voor onbepaalde tijd een samenwerkingsverband aangegaan met fotoclub FotoSlag uit Slagharen.

FotoSlag zal daartoe om de drie maanden een 30-tal foto’s van uiteenlopende aard neerhangen. Bewoners, bezoekers en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de foto’s tijdens de openingsuren te komen bekijken. Aan de bezichtiging zijn geen kosten verbonden.

De uitdrukking: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden” is zeker ook op deze expositie van toepassing. Sprekende foto’s over, in en om de boerderij. Over hoe het vroeger was en/of ging. Dit speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef van de bewoners van De Eik. Dat was ook het doel van de leden van FotoSlag bij het inrichten van deze bijzondere foto-expositie in dit zorgcentrum.

Daarnaast sluit de foto-expositie aan bij het project wat binnende Eik is gestart, genaamd Grijs Groen en Gelukkig. De gedachte hier achter is dat oudere mensen gelukkiger worden als ze meer in aanraking komen met de natuur of het zien daarvan.