Het dagelijks bestuur van vereniging FotoSlag in Slagharen, heeft haar twintig bladzijden tellende jaarprogramma van 2019 klaar. Het kreeg als titel mee: “Steeds een stapje verder”. Tijdens de jaarvergadering op 16 januari hebben de leden het laatste woord en kunnen ze hun mening over het opgestelde programma geven en zich uitspreken over de activiteiten die in het werkplan 2019 staan vermeld.

Wanneer je net begint met Fotograferen komt er een boel op je af; apparatuur, compositie, nabewerking en nog veel meer. FotoSlag probeert voor alle beginnende fotografen een platform te zijn om deze op weg te helpen een betere fotograaf te worden. Veel fotografen, of ze nu net beginnen of niet, denken vaak dat een nieuw objectief of een nieuwe camerabody hun in staat zal stellen betere foto's te maken. De apparatuur waarmee je fotografeert is echter maar een klein onderdeel van fotografie en zal dus ook maar een kleine invloed hebben op het eindresultaat. Natuurlijk zijn er best onderwerpen of technieken die je beter uit kunt voeren met bepaalde apparatuur. Een goede fotograaf kan mooie foto's maken met elke camera. Een slechte fotograaf kan met duizenden euro's aan apparatuur nog geen mooie foto maken.Kun je het toch niet laten te kijken naar de apparatuur, bedenk dan dat je camerabody minder belangrijk is dan je objectieven. De juiste objectieven doen meer voor je foto dan een duurdere camera kan doen.

Wat voor apparatuur geldt is ook waar voor de techniek achter de fotografie. Je hoeft helemaal niet direct volledig bekend te zijn met alle ins en outs van sluitertijd, diafragma, iso en witbalans om mooie foto's te maken. Je leert dit het beste door het stap voor stap te ervaren.

Het jaarprogramma/werkplan biedt voor ieder (toekomstig) FotoSlag lid het komende jaar voldoende mogelijkheden om zijn/haar hobby stap voor stap verder uit te breiden door tekst en uitleg van docent Edward Boer en het in samenspraak/oefenen met clubleden. In het werkplan/programmaboekje staat in de afzonderlijke hoofdstukken beschreven hoe het bestuur dit denkt te realiseren. Onze leermeester Eward Boer zal in ieder geval zijn steentje bijdragen om de (beginnende) leden van FotoSlag aan te leren hoe en in welke omstandigheden je de beste foto kunt maken. Maar ook wat je daarvoor nodig hebt. Een goede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor je camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond (digitaal) fotograferen. Zo maak je de leukste foto's!

Docent Edward Boer zal tijdens de 10 bijeenkomsten trachten die inzichten duidelijk te maken terwijl deze vervolgens tijdens de georganiseerde activiteiten in praktijk kunnen worden gebracht. Mensen die lid willen worden of graag het programmaboekje wensen te ontvangen kunnen een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 0523-682680. Op www.fotoslag.nl is eveneens meer informatie te vinden.