Op 27 oktober vertrok een kleine delegatie van FotoSlag naar het Ellert en Brammert openluchtmuseum te Schoonoord om te proberen daar wat mooie plaatjes te schieten. Voor veel van de deelnemers was dit het ophalen van herinneringen uit een ver verleden.

Gelijk bij de entree werden we er als leden al op aangesproken of we misschien voor een komend evenement ook foto's zouden kunnen komen maken. Deze vraagstelling zal de komende tijd verder door Karel worden afgehandeld.

's Morgens hadden we fantastisch weer en door de lage stand van de zon in dit deel van het jaar moesten de fotografen alles uit de kast halen om geen foto's te maken die door de vele schaduwpartijen ontsierd zouden worden.

Ellert en Brammert zelf waren echter in geen velden of wegen te bekennen. Hun grot zag er zelfs onbewoond uit. Wie na de lunch wel acte de presence gaven waren de mindere weergoden. Tijdens een voortreffelijke lunch begon het namelijk te miezeren om kort na die tijd over te gaan in een flinke neerslag die niet bereid scheen te zijn om snel over te waaien. Ook buienradar gaf geen hoop op een snelle verbetering.

Na nog wat leuke overdekte zaken te hebben bekeken en digitaal te hebben vastgelegd, besloten de deelnemers dan ook iets vroeger dan gepland weer huiswaarts te gaan.