In de week van 11 t/m 17 juni organiseerde Gewoon Gezond Slagharen, onder leiding van Alma van de Velde als combinatiefunctionaris team Sport & Accommodaties van de gemeente Hardenberg, een gezondheidsweek. Tijdens deze week vonden er in Slagharen verschillende activiteiten plaats.

Een van de activiteiten was een fiets puzzeltocht. Deze tocht werd georganiseerd door FotoSlag.

In de gemeente Hardenberg werd hiervoor een tocht van 25 Km uitgezet. Van diverse objecten werd er een foto gemaakt en deelnemers moesten deze foto rebus oplossen, de antwoorden doorgeven en eventueel onderweg zelf een foto maken. De winnende inzender van de rebus zou worden verblijd met een boeket bloemen terwijl de maker van de winnende foto deze op canvas uitgeprint zou krijgen.

Acht deelnemers namen de moeite de antwoorden van de rebus in te sturen. Een 7-tal deelnemers stuurde tevens een door hun zelf gemaakte foto in. Wij kregen daarbij ook leuke reacties binnen:

“Hallo wij hebben genoten van de tocht. Het was soms best wel spannend. Veel mooie natuur gezien waaronder een ree die voor ons het fietspad overstak, geweldig”.

“We zijn weer terug van de fietstocht. Het was een leuke route en ik ben op plekken geweest waar ik nog niet eerder had gefietst”.

Op 6 juli vond de prijsuitreiking plaats. Namens FotoSlag overhandigde onze secretaris de winnaar van de foto rebus een boeket bloemen en Gewoon Gezond Slagharen overhandigde de op canvas geprinte foto aan de winnende fotograaf.

Wellicht wordt volgende jaar weer een gezondheidsweek gehouden. Tegen die tijd zullen wij ons, mochten we weer worden gevraagd, beraden of wij weer de organisatie van een foto puzzeltocht op ons zullen nemen. In ieder geval hebben wij er voor dit jaar een positieve indruk aan over gehouden.