Op 16 september togen we met 7 leden naar Neutel Trading in de Krim om oude auto’s te fotograferen. De garagehouder had een aantal prachtige en ook een aantal minder mooie auto’s en een paar motoren gereedstaan om te fotograferen.

Mijn oog als Fotoslag lid viel direct op een prachtige crème wit-rode Mercury uit de jaren 50. Een stukje nostalgie diende zich aan want in mijn kindertijd was er in ons dorp maar een enkeling die zich een dergelijke auto kon veroorloven. Een leuke bezigheid voor ons kinderen was om de kentekens op een papiertje te noteren en dan aan het eind van de dag te kijken wie de meeste kentekens had verzameld. Een auto zoals deze Mercury zag je in die tijd dus rijden en wat een mooi stukje vakmanschap. Met alle chromen onderdelen en een prachtig bijpassend interieur was het niet verwonderlijk dat de auto veelvuldig zowel van binnen als van buiten gefotografeerd werd.

Dat gold ook voor een gele Cadillac Calais uit 68 die door zijn uiterlijk en mooi interieur met asbak (die je tegenwoordig in geen enkele auto meer aan zult treffen) ook veelvuldig gefotografeerd werd. Ook een mooie Jeep trok de aandacht van de fotografen evenals een freightliner uit Amerika die dringend aan onderhoud toe is maar evengoed interessant om op de plaat te zetten.

Een Ford Custom Shoebox uit 1954 die ondanks zijn wat sombere kleuren er heel mooi uitzag was ook de moeite waard om een plaatje van te schieten en zo stonden er nog een aantal auto’s zoals onder andere een Dodge RAM die maakten dat er voor alle leden wel iets bij was wat de moeite waard was om te fotograferen. Mooi om te zien hoe oude auto’s met veel enthousiasme worden opgeknapt, en wel dusdanig dat ik toch nog maar even naar de prijs van de Mercury heb geïnformeerd.